skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Ties en Toon in Moesland

Dit is een foto van de twee kleinste jongetjes op de familiefoto uit 1909, Toon en Ties van der Heijden. Ze zijn hier gefotografeerd in de begintijd van het Moeslands carnaval, begin jaren ‘60.
Schaijk, c. 1960?

Reacties (6)

Paul Wingens zei op 8 december 2023 om 23:14
De familiefoto uit 1909 staat op https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/hoe-ciske-doodging
Toontje van der Heijden, rechts op de foto, was van het bouwbedrijf. Hij zat ook in de gemeenteraad. Ik herinner me alleen nog zijn zoon Marie, die met zijn broer het bedrijf overnam. En links dus Ties, die getrouwd was met mijn tante Pieta Wingens van Café "De Schaijksen Hoek" aan de Rijksweg.
Marilou Nillesen
Marilou Nillesen bhic zei op 9 december 2023 om 19:02
Bedankt voor deze link, Paul. Want daardoor is inderdaad de vergelijking te maken tussen die kleine jongetjes van toen en de volwassen mannen tijdens het carnaval.

Mooie aanvulling, dank je wel!
René Manders
René Manders zei op 18 mei 2024 om 09:05
Zowel Toon als Ties hadden een zoon die Mari heet. Zij heetten dus officieel allebei Mari van der Heijden. Antoon (Toon) had als "bijnaam" Tontje van Ciscus. Ciske was de opa van Antoon, maar dat was natuurlijk ook de opa van Ties. De Mari van Tontje van Ciscus werd Mari van der Heiden genoemd. De Mari van Ties van der Heijden werd in de volksmond Mari van Tiesse genoemd. Zo zie je dat bij een volgende generatie de bijnaam van de ene verdwijnt, en bij de ander in dezelfde generatie juist een bijnaam gevormd wordt.
(mijn opa is Tontje van Ciscus)
Paul Wingens zei op 18 mei 2024 om 12:53
De broer van Mari van Tontje van Ciskes heet Harry. De andere Mari was de zoon van Ties en Pieta van der Heijden. Pieta was de dochter van Piet Wingens (in de volksmond Pietje Wijnen) van Café-Herberg De Schaijkschen Hoek. Zij was mijn tante. Ze had van ca. 1948 tot 1959 het café overgenomen van mijn opa. Dan heb je nog Cilleke, Wim en Martien Manders. Cilleke was getrouwd met Truus van der Burgt. Zij was mijn tante van moeders zijde.
René Manders
René Manders zei op 18 mei 2024 om 14:54
Schaijk is een grote familie Paul, mijn tante Marie (jouw oma?) heeft later al die tijd in het huis van haar zus Truus gewoond. Dit huis en het zelfde huis ernaast (Schoppema) is door mijn opa Killeke Manders gebouwd. Overigens met financiering van Janus van der Burgt, de vader van Truus, Marie en Piet. Ome Piet is in de garage van Kil en Truus begonnen. Dus het huis is gebruikt door alle drie de kinderen van Janus van der Burgt. Helaas is Janus in 1931 overleden en heeft hij het ultieme gebruik van één huis door al zijn kinderen niet meegemaakt.
Paul zei op 18 mei 2024 om 17:49
Marie was mijn moeder. Truus en Piet dus mijn tante en oom. Het gezin van der Burgt kwam uit Overlangel. Pietje had na de Schutsboomstraat zijn garage achter Cees van Son, daarna in Oss in de Molenstraat. Ome Kil en tante Truus zouden in 1949 gaan emigreren, toen dit niet doorging vertrokken zij naar de Peperstraat in Oss. Daar is overigens de basis gelegd voor de meubelstoffeerderij en de meubelzaak. Mijn moeder Marie ging toen volgens afspraak met haar zus Truus in de Schutsboomstraat wonen en nam daar de zaak over, die later weer door mijn broer Theo overgenomen is. Killeke, Martien en Wim Manders bouwden eerst de twee huizen, een voor Killeke en een ernaast voor Frans Schoppema. Toen Frans daar ging wonen bouwde de familie Manders twee huizen in de Runstraat op de grond van Frans. Ome Kil en tante Truus hadden hun dochters Jeanne, Leentje, Betsie, Truusje, Nelleke, Dinie en hun zonen Martien, Jo en Cor. Martien begon zijn meubelzaak in de Heuvelstraat, Jo in Schaijk en Cor de stoffeerderij, vanuit nog de Peperstraat, in Berghem. Leentje had later met haar man Henk Thissen in het nieuwe pand naast het oude in de Peperstraat de Riet-, Rotan- en Manouwinkel. Killeke is dus jouw opa, zijn zoon Jo woonde in Schaijk, dus neem ik gemakshalve aan dat Jo jouw vader was en wij dan nog familie van elkaar zijn.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.